top of page

Ellen Meijer

/biografie

" Mensen staan centraal, zowel in mijn fotografie als schilderijen”

Portret fotograaf Ellen Meijer maakt een foto van iemand buiten

Al vele jaren werk ik als professioneel fotograaf, beeldend kunstenaar en docent. Fotograferen en schilderen: twee passies die ik goed en graag weet te combineren. Ik hou van creëren: het maken van sprekende beelden die een verhaal vertellen.

 

 

Mijn specialisatie is portretfotografie en kunstportretten. Met veel plezier maak ik portretten die krachtig en sfeervol zijn, met een artistieke touch. Als portretfotograaf richt ik mij op persoonlijke projecten, portretsessies van volwassenen of kinderen en bruiloften. Mijn liefde en aandacht voor een mooi pakkend portret staan altijd voorop. Ik blijf steeds nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is binnen de fotografie. Hierdoor kan ik mijzelf ontwikkelen en kan ik blijven groeien.

Beeldend kunstenaar en docent Ellen Meijer maakt een schilderij in haar atelier GN9

Mijn schilderijen kenmerken zich door veel kleur en expressie, lijnen en vlakken, zowel met dekkende als transparante lagen. Ik schilder graag (fantasie)mensen en hun onderlinge relatie, balancerend tussen realisme en abstractie. Maar ik maak ook expressieve portretten en geheel abstracte composities. 

Soms voeg ik de schilderkunst en fotografie letterlijk samen. In deze mixed-media portretten spelen de verschillende technieken en materialen een spel met elkaar. Ik schilder letterlijk over het portret heen, of voeg achteraf een schilderachtige sfeer toe in de nabewerking. Je zou kunnen zeggen: er ontstaat een interactie tussen werkelijkheid en fantasie. Met daarbij de mens als onuitputtelijke bron van inspiratie.
 

Ik geef schilderlessen en fotoworkshops in mijn eigen Atelier GN9 in Abcoude. Ik geniet er enorm van om mijn kennis van en liefde voor mijn vak over te brengen aan anderen, mensen te enthousiasmeren voor het maken van persoonlijke beelden die net even anders zijn. Ik stimuleer dan ook cursisten, naast een stukje techniek, vooral hun eigen creativiteit te ontwikkelen en uit hunzelf te halen wat erin zit.

 

Mijn fotostudio en atelier zijn landelijk gelegen aan het Gein in Abcoude, een uniek plekje. Ik ben tevens voor fotoshoots op locatie beschikbaar.

 

Ik hoop je een keer te ontmoeten in mijn studio of atelier.

 

                                                                             - Ellen

bottom of page